Wim Menheer: “Het weerzien”

Menheer_Weerzien_smDe 77-jarige Mark Bastijns heeft slecht nieuws gekregen van zijn dokter: een oprukkende hersentumor die niet kan worden verwijderd. Reeds ondervindt hij een beginnende dementie. Om een verdere aftakeling in eenzaamheid en wanhoop te voorkomen, neemt hij het besluit uit het leven te stappen.
De herinnering aan een wandeltocht in de Ardennen die hij 30 jaar geleden, samen met de vrienden en met zijn vrouw maakte, brengt hem tot de juiste keuze. Die keuze is de rots van Thon, een granieten, steil oprijzende klif, hoog boven de Maas. Tijdens de moeizame klim door het bos spoken allerlei herinneringen aan zijn jeugd en aan zijn leven door zijn hoofd, dingen die waren opgeslagen in zijn onderbewustzijn en die door gebeurtenissen en waarnemingen tijdens het klimmen terug tot leven worden gebracht.
Als hij tenslotte zijn doel heeft bereikt en aan de rand van de afgrond staat, klaar voor de sprong, gebeurt er iets onverwacht, een voorval dat hem doet afzien van zijn besluit en dat een totaal andere wending aan zijn leven zal geven …

Het weerzien – UIitgeverij Het Punt (2019)

Biografie Wim Menheer