Moordweekend 2016 – Schrijfexperiment

mw01_kl

De VVMA  houdt traditioneel haar Moordweekend in samenwerking met de Standaard Boekhandels tijdens hun open-deurdagen op het laatste  weekend van oktober. Onze leden-misdaadauteurs organiseren diverse activiteiten (wandelingen, wedstrijden) of  signeren er hun boeken.

Wie in het weekend van 29-30 oktober schrijft, die blijft!

Een bijzondere actie in samenwerking met de Standaard Boekhandel in Peer en de Peerse auteur Erik Persoons, schrijver van de suspense-roman ‘KAAKSLAG’ n.a.v. het ’Moordweekend’ georganiseerd door de Vereniging van Vlaamse Misdaadauteurs.

SCHRIJFEXPERIMENT

Ben jij ook gepassioneerd door lezen, schrijven, kortom literatuur in het algemeen, dan is dit een unieke gelegenheid om actief mee te werken aan een nog nooit gezien evenement in Peer.

Iedereen mag meewerken aan de creatie van een spannende roman waarin alle aangereikte teksten die worden weerhouden aan bod zullen komen. Natuurlijk komt je naam in het boek te staan, samen met je collega-schrijvers. Wie weet, misschien zijn dit wel de eerste stappen voor nieuw schrijverstalent.

Geen ervaring? Heus waar, dat is echt niet nodig. Het resultaat hoeft geen literair hoogstandje te zijn, maar een verhaal (of enkele kortverhalen) geschreven met passie, met liefde voor het schrijven, … maar ook met durf!

Heb jij het lef om mee te doen?

Het thema, de inhoud, het hoe, wie en wat worden je haarfijn uitgelegd.

Neem dus zo snel mogelijk contact op met Erik Persoons om de volledige opzet te vernemen. persoons.thijs@proximus.be – 0476/256144

De deadline voor het inleveren van je tekst is 10 oktober 2016.

(Je krijgt altijd een antwoord voor 25 oktober of je inzending bruikbaar is voor het verhaal. Zo ja, word je uitgenodigd om op 29 of 30 oktober in de SB in Peer samen met Erik Persoons de tekst te overlopen en te brainstormen hoe en waar jouw inzending in het verhaal past. Indien je die dagen niet kan langskomen, zal het contact verder via e-mail verlopen. Naderhand zullen er nog enkele besprekingen volgen met de collega-schrijvers om zodoende tegen de feestdagen een prachtig geschenk onder de kerstboom te kunnen leggen).

Opgelet! Het is de intentie, indien het aanbod groot genoeg is, dat er zowel een jeugd-(kinder)roman als een roman voor volwassenen wordt geschreven.

Persoons_KaakslagMaar er is ook de mogelijkheid om een gezellige babbel te slaan met Erik Persoons en een gesigneerd exemplaar te kopen van zijn suspense roman ‘Kaakslag’. Diegenen die dat weekend een gesigneerd boek kopen maken trouwens kans op een waardebon van 20 euro van de standaard boekhandel en de eerste vijf kopers krijgen er sowieso het kortverhaal ‘Zwervende Zielen’ van dezelfde auteur er gratis bovenop.Loopt er geen schrijversbloed door je aderen? Geen probleem, het loont altijd de moeite om eens langs te komen in de Standaard Boekhandel in Peer, en zeker op 29 en 30 oktober. Je kan rekenen op een vriendelijke verwelkoming met een kleine attentie.