Auteur: Jo Claes

jo-claesJo Claes woont en werkt in Leuven. In het dagelijkse leven is hij leraar Nederlands-Engels aan het H.-Hartinstituut in Heverlee. Lesgeven is volgens hem, net als schrijven, niet zomaar een job, het is een roeping. Hij is auteur van een aantal novelles en (misdaad)romans en publiceerde bestsellers over mythologie, hagiografie en iconografie. Zijn schrijversloopbaan begon met ‘De Stenen Toren’ dat werd bekroond met de Debuutprijs. In 2008 verscheen zijn eerste misdaadroman over de Leuvense inspecteur Thomas Berg, ‘De zaak Torfs’. Met dit boek kreeg hij de smaak van het spannende genre te pakken, want daarna volgden  nog een hele reeks misdaadromans. Zijn in 2014 verschenen ‘De mythe van Methusalem’ heeft de Hercule Poirot-publieksprijs 2014 en De Gouden Strop 2015 gewonnen.
Ook de media weet zijn misdaadverhalen te waarderen:
‘Een stilistisch sterke politieroman, die een gedegen kennis van en liefde voor de stad Leuven verraadt,’ schreef Gazet Van Antwerpen over Dood in December.
‘Een reeks misdaadromans die met elk deel dat verschijnt boeiender wordt.’ John Vervoort, Cobra.be

‘Rustige vastheid en een beheerst ritme: met die kwaliteiten leerde Claes zijn volk nadrukkelijk lezen.’ Lukas De Vos, Knack Focus

Bibliografie (misdaad)

Jeugd