Verschijnt in november 2015

De Boekenbeurs in Antwerpen wordt gewoonlijk gevolgd door een slappe tijd voor nieuwe boeken. Het aanbod van nieuwe Vlaamse thrillers zal dan ook weer matig zijn tot de lente van volgend jaar. Voor november hebben we alvast:

HET TUCHTDOSSIER – Chris De Vleeschauwer

Tuchtdossier_De_VleeshauwerOp een koude donderdagavond in november is Peter de rijkswachter van dienst in de kazerne in Sint-Niklaas. Hoewel het een rustige avond belooft te worden, krijgen alle rijkswachters rond halftien een dringende oproep via hun semafoon met de melding dat Peter spoorloos is verdwenen. Zes weken later, tussen kerstdag en Nieuwjaar, wordt zijn lichaam teruggevonden in de Schelde. Vermoord.
“Het tuchtdossier” is de eerste misdaadroman van Chris De Vleeschauwer, broer van de in 1996 vermoorde rijkswachter Peter De Vleeshauwer. (Manteau, verschijnt 6 november 2015)

DE BUNKER – Philip Le Bon
Philip_Le_Bon_De Bunker_nieuwDe terrorist ‘De Reiger’ dreigt het land te ontwrichten. Hij weet precies waar, en vooral wanneer, hij de Belgen het hardst kan treffen.  Het team van Alexander Van Praet van de Belgische Staatsveiligheid doet er alles aan om de aanslag te voorkomen, maar ze vechten een race tegen de klok. Bovendien is niets wat het lijkt.
De bunker is een onafhankelijk verhaal gebaseerd op de gelijknamige VTM-serie dat zich afspeelt bij de Antwerpse cel van de Belgische Staatsveiligheid. Die opereert vanuit de bunker, een geheim en ondergronds hoofdkwartier. (Lannoo, verschijnt 17 november)

DE ZWARTE OLIFANT – Sten Treland

Zwarte Olifant_Sten TrelandJournalist Ruben De Jongh vertrekt naar Sicilië om een reportage maken en wil tegelijkertijd op zoek gaan naar de man die volgens hem verantwoordelijk is voor de dood van Caterina, zijn vrouw. En dan ziet De Jongh iets wat hij beter niet had gezien. Vanaf dat moment gebeurt er van alles: de maffia fluistert giftige taal, Brussel wordt overspoelt door een ontvoeringsgolf en zijn twee tienerdochters begaan een ernstige stommiteit.
In De zwarte olifant – het derde en laatste deel van de trilogie die begon met De lachende eland en De averechtse lynx – beseft hij maar al te goed dat doodgaan zelfs de besten kan overkomen.
Sten Treland staat voor Joost Houtman. De eerste twee boeken waren samen met Stan Lauryssens . (Manteau, verschijnt 23 november)