Pieter Aspe: “Volbloed”

Aspe_Volbloed_smVier kortverhalen

In ‘Grof wild’ verrast een vrouw haar echtgenoot, een succesvolle zakenman, met een korte vakantie in een afgelegen chalet in de Ardennen. Maar wat een gezellige week zou moeten worden, ontaardt in een nachtmerrie zonder weerga.

In ‘De Japanse tuin’ wordt een lijk gevonden aan de Hasseltse Kolenkaai, met op het lichaam een lidkaart van de bibliotheek. Het onderzoek spitst zich toe op het Limburgse zakenmilieu, en daar komen heel wat duistere zaken aan het licht.

In ‘Kat en muis’ wordt de weinig populaire hoofdredactrice van een roddelblad met de dood bedreigd na de publicatie van een artikel over het verleden van een wielrenner. Daar trekt ze zich niets van aan, tot er iets gebeurt waardoor deze gehaaide vrouw in een bang muisje verandert.

In ‘De laatste rit’ onderzoeken commissaris Van In en zijn rechterhand Versavel aan de vooravond van de Tour de France een doodsbedreiging aan het adres van Vlaanderens bekendste wielrenner. Van In en Versavel genieten met volle teugen van de luxe die hun ten deel valt, maar beseffen ook dat hun aandacht geen moment mag verslappen. Al gauw blijkt dat er diverse mensen zijn die zich merkwaardig gedragen als de speurders te dicht in hun buurt komen.

Volbloed – Standaard Uitgeverij (2022)

Biografie Pieter Aspe