Marc Marcus: “Gieren getuigen”

Marc_gieren-getuigen_smMathieu Devedeleer en zijn vrouw Suzy komen na een lange autorit aan in hun vakantiebestemming in Cotignac. Ze hebben er een villa gehuurd en zoeken rust om een aantal bewogen maanden te vergeten. Met de komst van een baby lijkt niets hun geluk in de weg te staan. Dat de ouders van Jana Degrootte in het gezelschap van hun dochter in de omgeving een villa huren, doorkruist de plannen van Mathieu. Ze is de leerlinge waarmee hij een kortstondige relatie had. Voor hem is dit volkomen verleden tijd, Jana denkt er anders over. Hij probeert rust te vinden in Rougon, een vredig dorpje langs de Gorges du Verdon. Hij heeft zich ingeschreven op een activiteit van Insolite Nature: gieren spotten. Voor Mathieu is het een raadsel dat ook Jana op die activiteit aanwezig is. Hoofdinspecteur Lotte Lievens die bij Lucas en Emma de rust van een vakantie opzoekt en het overlijden van haar vriendin een plaats probeert te geven, geeft die dag ook acte de présence. Niet alleen ongedisciplineerde snotapen zorgen voor het nodige animo in het anders zo rustige Rougon.
Wanneer Mathieu ’s avonds nog niet teruggekeerd is van zijn uitstap begint Suzy zich ongerust te maken. Zoekacties komen na quatorze juillet geleidelijk aan op gang, zonder resultaat. Lottes nieuwsgierigheid sleurt haar mee in de zoektocht.
Wie heeft Mathieu het laatst gezien en waren er nog bekenden van de leraar op het evenement van Insolite Nature? Welke rol spelen de gigantische vogels in hun leven?

Gieren getuigen – Uitgeverij Storyland (2023)

Biografie Marcus Marc