Willy Van Damme: “Het geheim van Plantyn”

Willy Van Damme
Het geheim van Plantyn in het Plantin-Moretusmuseum

Deze spannende historische thriller speelt zich af in het 16de eeuwse Antwerpen dat toen haar gouden eeuw beleefde. Op een schemeravond in de herfst van 1576 wil Kiliaan, proeflezer bij meesterdrukker Plantyn een moord verhinderen, maar wordt dan zelf van deze misdaad beschuldigd. In een race tegen de tijd moet Kiliaan de ware moordenaar zien te vinden om zijn eigen onschuld te bewijzen, zodat hij niet door de Vierschaar zal worden ter dood veroordeeld.
Hij komt op het spoor van een raadselachtig complot dat gaandeweg een internationale dimensie krijgt wanneer ook Engelse en Franse spionnen op de geheimzinnige documenten azen. Zo raakt hij verzeilt in duistere intriges, ontvoeringen, gruwelijke misdaden, mysterieuze voorvallen en onverwachte wendingen.
Al snel ontdekt Kiliaan dat zijn werkgever Plantyn bij de zaak is betrokken. De zoektocht naar het ontrafelen van de vele mysteries hangt nauw samen met de historische gebeurtenissen in Antwerpen, waarvan een levendig beeld wordt opgehangen in de woelige dagen van de Spaanse Furie. Dit leidt tot een hoogspanning die culmineert in een verrassende ontknoping.
Het boek is een mix van spanning, geschiedenis, actie, emotie en humor.

Het geheim van Plantyn is uitgegeven bij C. de Vries-Brouwers Antwerpen/Amsterdam dvbkantoor@skynet.be

Verkoopprijs: € 17,90
272blz.