Recensie: ‘Gewetenloos’ van Ria van de Ven.

gewetenloosRia van de Ven is van alle markten thuis. Ze schreef tot op heden al jeugdboeken, familieromans en zelfs een tv-reeks, namelijk “De Makelaar”, een serie op VTM. “Gewetenloos” is haar achtste roman.

Inhoud

Het verhaal speelt zich af in het leven van twee vrouwen die een duidelijk plan hebben met hun leven. Anne Goris en Louise Van Hoof. Anne is succesvol in de reclamewereld en ze wil nog meer. Ze wil absoluut de top in haar vak bereiken. Louise is model en heeft daarin de top al op jonge leeftijd bereikt. Ze wil via Ann haar man zijn droom waar maken.

In het begin van het verhaal komen we te weten hoe Louise als jong meisje in het prostitutiemilieu is terecht gekomen.

Anne heeft een relatie met Geert maar ze hebben het moeilijk om hun relatie vol te houden omdat Anne enkel leeft voor haar werk. Ze heeft bijna geen aandacht voor Geert. Uiteindelijk haalt de drang naar succes van Anne de bovenhand en loopt haar relatie met Geert stuk. Op het werk is André, de man van Louise, de baas van Anne. Wat ook weer een aparte kijk geeft op het verhaal.

Louise vecht tot het uiterste om haar droom, en die van haar man te realiseren. Ze ruimt alle hindernissen, die op haar weg komen, zonder genade uit de weg en schrikt zelfs niet terug om hiervoor middelen te gebruiken die ongeoorloofd zijn.

De strijd tussen de twee vrouwen woedt zo hevig dat het er op lijkt dat ze elkaar zullen vernietigen.

Commentaar

De belevenissen van de twee vrouwen worden naast elkaar verteld, wat een aparte sfeer geeft in het boek. De vele onverwachte wendingen bezorgen het verhaal een spannende rode draad.

Het verhaal van Louise wordt verteld aan de hand van een dagboek. Een origineel idee dat het verhaal ten goede komt.

Ongewild ga je mee op in het verhaal, zowel met de dader als met het slachtoffer. Soms is het zelfs de vraag wie is het slachtoffer en wie de dader?

De spanning wordt volgehouden tot op het einde van het verhaal. Dit bewijst dat Ria van de Ven de knepen van het vak beheerst.

Beoordeling

Ria van de Ven schreef met “Gewetenloos” een prachtige spannende thriller. Door de inhoud van het verhaal is dit een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een vlot meegaand spannend boek.

Uitgeverij Kramat, Westerlo, 2012, 292 blz.

Ludo Geluykens