Fred Braeckman-award 2016

Boekenbeurs Antwerpen – 31/10/2016
Vanaf dit jaar wordt de Fred Braeckman-award uitgereikt voor het beste debuut. Deze prijs werd genoemd naar de vorig jaar overleden journalist en bezieler van de Hercule Poirotprijs.

fba_devos fba_strobbe

Na een kort eerbetoon aan Fred Braeckman door Lukas De Vos, reikt journalist John Vervoort (De Standaard) de eerste Fred Braeckman-award uit aan Koen Strobbe met zijn debuutthriller “Kruis en munt”

Strobbe_Kruis of muntOver de auteur. Na een aantal jaren bij De Persgroep en Woestijnvis trok Koen Strobbe naar Zuid-Frankrijk om er een nieuw leven te beginnen. Samen met zijn vrouw Ilse stampte hij er een wijndomein uit de grond. Tien jaar later leveren ze hun wijnen aan een select groepje toprestaurateurs. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In 2015 nam Koen deel aan de eerste Pieter Aspe Award van uitgeverij Manteau, een wedstrijd die op zoek ging naar nieuw ‘thrillend’ schrijftalent. Hij werd één van de drie winnaars. Een half jaar later verschijnt zijn eerste thriller‘Kruis en munt’ waarmee hij nu deze prijs voor het beste debuut wint.