Erik Persoons: “Furta”

Vierde jeugdroman door meer dan 100 jongeren samen geschreven onder de regie van  Erik Persoons.

persoons_Furta_smJoren en Alicia zijn op vakantie aan de Belgische kust. Ze leren er Anna en Piedro kennen, twee rijkeluiskinderen die beweren dat ze in een kasteel, niet ver van het strand, wonen. De kennismaking eindigt met gamespelletjes in het hotel waar Joren en Alicia logeren. De volgende ochtend blijkt dat er uit de hotelkamer geld en juwelen zijn gestolen. De verdenking valt op Anna en Piedro. Vergezeld van hun hond, Jackson, gaan Joren en Alicia naar hen op zoek. Als ze na allerlei enge avonturen bij het kasteel aankomen, blijkt het een vervallen, griezelig gebouw te zijn.
Het kasteel lijkt verlaten of is dat maar schijn? Wonen er niet in elk kasteel spoken en geesten? Waarom probeert iemand hen de stuipen op het lijf te jagen?
Er wachten spannende, huiveringwekkende avonturen in lugubere torenkamers en geheime gangen. Vieze beesten, verdwijningen, pistoolschoten, akelige ontdekkingen, ze moeten het allemaal doorstaan om het geheim van het kasteel te doorgronden. Het uiteindelijke antwoord is schokkend en de waarheid hartverscheurend.
Het zal hun jonge leven voor altijd veranderen!

Furta – Uitgeverij Kramat (2020)

Biografie Erik Persoons