Chris Delaet: “Een dodelijk geschenk uit de hemel”

DeLaet¨Een dodelijk geschenk uit de hemel_smEllen Hartman is op weg naar huis om haar partner Hannah ten huwelijk te vragen. Als ze thuiskomt treft ze haar aan handen en voeten gebonden aan op de bank. Marieke, de zus van Ellen is niet te bespeuren. Een man is hun huis binnengedrongen en houdt hen gegijzeld. Hij lijkt uit te zijn op hun geld maar niets is wat het lijkt.
Commissaris Jessie De Roover gaat naar haar familie in Mol voor een laat Nieuwjaarsfeest en schiet de lokale politie ter hulp bij de homejacking. Maar er is meer aan de hand en Jessie smijt zich in het onderzoek waardoor ze gescheiden wordt van haar gezin.
Samen met inspecteur Leon Leppens gaat ze op zoek naar de dader en het verhaal achter de mysterieuze misdaad. Ondertussen eist haar petekind Pop-py-Rose Jessie’s aandacht op door haar gedrag dat helemaal uit de hand dreigt te lopen.
Enkele dagen na de homejacking drijft er een lichaam de jachthaven binnen en komen de jachteigenaars Philippe en Andreas in beeld.
Jessie raakt verscheurd door de vele gebeurtenissen zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ze wordt heen en weer geslingerd tussen haar gezin in Antwerpen en haar werk in Mol.
De dader had een plan, alleen staat Marieke nog in de weg om zijn doel te bereiken. Hij maakt misbruik van haar vertrouwen en neemt haar mee op de toren voor een prachtig uitzicht.

Een dodelijk geschenk uit de hemel – Uitgeverij Storyland (2022)

Biografie Chris Delaet