Jeannette Mimi Funk: “Moord in de TT-wijk”

Nadat ze heel haar leven al gedichten en kortverhalen heeft geschreven, is dit de eerste misdaadroman van Jeannette Mimi Funk, die opgroeide in Opgrimbie. Het verhaal speelt zich af in de omgeving van haar nieuwe woonplaats Hasselt.

Na het overlijden van haar man Peter krijgt Esther Kreif de kans om als commissaris te promoveren van Maasmechelen naar Hasselt. Ze krijgt er de eigenzinnige flapuit inspecteur Ilona Berkochek onder haar hoede. Als de groep van musical Pinokkio zijn intrede doet in Hasselt, wordt er de eerste avond een lijk ontdekt in de parkeergarage. Het blijkt dat het hier gaat om Rudolfo, de hoofdrolspeler van de musical Pinokkio. Hoofdcommissaris Leopold Destelbergen geeft Esther en Ilona de opdracht om een veiligheidscheck te gaan doen in het nieuwe viersterrenhotel in de TT-wijk. Esther vraagt zich af wat ze nu weer allemaal zal blootleggen. Wat zal nu weer het motief zijn van deze gruwelijke misdaad? Een hele reeks verdachten passeert de revue. Alles schijnt te draaien rond het hotel waar de acteurs van de musical Pinokkio verblijven. Zit de moordenaar tussen het personeel van het hotel? Of is het één van de gasten? Of is het een familielid van Rudolfo of van zijn vrouw?

Onder druk van de burgemeester en de hoofdcommissaris wurmen Esther en Ilona zich door het kluwen van verklaringen en intriges naar een verbijsterend einde.

Moord in de TT-wijk is een debuut in het genre dat aangeeft dat de schrijfster ook dit genre onder de knie heeft. Het verhaal blijft spannend tot het einde. Het valt op dat het boek is geschreven door een vrouw. Dat wordt duidelijk door het beschrijven van de kleding van de personages. Ook de twee hoofdpersonages zijn vrouwen. Dit geeft alleen maar een meerwaarde aan het totaal.

Uitgeverij Free Musketiers, Hasselt, 2009, 134 blz.

Ludo Geluykens

 Biografie Jeannette Mimi Funk