Auteur Bart Debbaut

Bart Debbaut over zichzelf:

bart_debbaut“Ik heb een fijne jeugd achter de rug met mijn beide ouders en twee zussen. Intussen gehuwd en vader van twee dochters (Alexia en Jelena). Als bankier ben ik dagelijks met cijfers bezig, ideaal dus om met woorden voor een evenwicht te zorgen. Meteen een goede reden om schrijver te worden. Eerst van financieel getinte artikels voor diverse tijdschriften (o.a. Humo, Bizz Magazine, Beursbubbels) , later als medeauteur van een managementboek (Hoe word ik een winnaar en hoe blijf ik het?).
In 2008 startte ik met een thrillerreeks rond de Leuvense speurders John Leyssens en Mieke Van Cattendyck. Mijn debuutroman Scherven, verscheen in 2008. Een jaar later volgde Tralies en in februari 2011 verschijnt bij uitgeverij Manteau De Facebookmoorden. De reeks rond de speurders werd verder gezet met de boeken ‘Ik maak je kapot’ (2011) en ‘Cold Case 0212’ (2012).
Schrijven is een passie geworden, een drift die alleen bevredigd kan worden door doorgedreven discipline en enthousiaste inzet. Ik hoop met die gedrevenheid een steeds groeiend lezerspubliek te bereiken en van ‘Leyssens & Van Cattendyck’ een begrip te maken in het thrillergenre in het Nederlands taalgebied. En wie weet (ooit, later, misschien) ver daarbuiten. Veel leesplezier!”

Ondertussen baat Bart Debbaut samen met zijn vrouw een kledingzaak uit in Tienen. Zijn palmares is opgelopen tot acht boeken.

Bibliografie

Thrillers

Andere romans

  • Als ik wakker word, ga ik dood, Uitgeverij Manteau, 2013.
  • En toen schiep God Kevin, Uitgeverij Lannoo, 2014.

www.bartdebbaut.be