Auteur Jason St. Just

St-Just_crop_smJason St.Just is historicus, spelontwerper en auteur. Hij heeft de eerste 20 jaren van zijn leven van land tot land – en van continent naar continent – verhuisd en is uiteindelijk neergestreken in het landelijke Peer waar hij nu al 20 jaar woont.
Hij krijgt vaak de titel ‘man van de wereld‘ aangeplakt. Door zijn ‘reizen’  is hij al heel vroeg in contact gekomen met verschillende mensen, culturen, religies en verschillende talen: daardoor is hij wel viertalig maar beheerst hij geen enkele daarvan perfect. Bovendien is hij daardoor een vrij onrustige ziel geworden: hij blijft steeds hunkeren naar het nieuwe, het onbekende.
Als 12-jarige inwoner van Parijs is hij stapelverliefd geworden op de Franse hoofdstad en de geschiedenis. Het heeft hem sindsdien nooit helemaal losgelaten. Zo is hij een grote fan geworden van de Franse Revolutie en Napoleon, kenmerken die heel duidelijk terug te vinden zijn in zijn talloze gezelschapsspellen (o.a. Stratego Waterloo, Lost in Time) maar ook in zijn debuutroman Het Jaar II.