Patrick Bernauw

BernauwPatrick Bernauw (°1962) is een man die op vele vlakken actief is. Hij was radio-, tv- en stripscenarist, hoorspelregisseur, hoofdredacteur van de Historische Verhalen, en leidt nu met vzw de Scriptomanen een eigen ‘digitale’ (printing on demand en ebook) uitgeverij en productiehuis voor interactief theater (mystery games, stadsspelen) en digital storytelling. Hij schrijft sinds 1981 romans, verhalen, essays, poëzie, toneelstukken en radio- en televisie-scenario’s – zowel voor volwassenen als voor de jeugd. Sinds 2004 is hij docent literaire creatie aan de Academie voor Podiumkunsten te Aalst. Sinds 2014 is hij ook actief als redacteur, o.a. van prestigieuze kunstboeken als Oer, de wortels van Vlaanderen en als podcaster (met o.a. de reeks Mysterieus België). Bernauw behaalde veel prijzen en onderscheidingen, o.a de John Flandersprijs, de Paul de Montprijs voor toneel en de Knokke-Heistprijs voor de beste jeugdroman om de voornaamste te noemen. Hij heeft eveneens veel vertalingen op zijn naam staan o.a in het Pools, het Italiaans, het Duits en het Frans.

Bibliografie

  • De angst en Nona (1990)
  • Mysteries van het Lam Gods (1991)
  • Dromen van een farao (1991)
  • De rechtvaardige rechters (1992)
  • De schat van Orval (1992, samen met Guy Didelez)
  • De moord op Albert I (1993, samen met Guy Didelez)
  • Het Schrikbewind (1994)
  • In het teken van de Ram (1996, samen met Guy Didelez)
  • De vloek van Macbeth (1996, samen met Luc Schoonjans)
  • Spookrijders (1997)
  • Brennende Sterne (1997, samen met Guy Didelez)
  • De Zwarte Spiegel (1998)
  • Hof van Mirakelen (1999)
  • De Keizerin van Mexico (1999, samen met Guy Didelez)
  • Het Infernaat (2000, samen met Guy Didelez)
  • De Komedianten van de Bastille (2000)
  • Het Februaricomplot (2000, samen met Guy Didelez)
  • Duistere Middeleeuwers (2001, samen met Guy Didelez)
  • De Engel van Mons (2002)
  • Twee Koningskinderen (2002)
  • Een lek in de hel (2003)
  • Speeltje (2003, samen met Guy Didelez)
  • Duivelsteen (2005)
  • Het bloed van het lam (2006)
  • De Valse Mummie en andere beroemde zaken van Hilaire de Saint-Médard (2006, samen met Katharina Van Cauteren)
  • Nostradamus in Orval (2007)
  • Springtij (2008, samen met Guy Didelez)
  • Het Illuminati Complot (2008)
  • Los Zand (2009)
  • De Paus van Satan (2011, samen met Philip Coppens)
  • De Zaak Louis XVII (2012)
  • Van Galgenberg tot Duivelsput (2013)
  • Het Geslacht van de Engel (2014, 2016)