Jeannette Mimi Funk: “De Kanaalkom”

De Kanaalkom is de opvolger van “Moord in de TT-wijk”. Het verhaal speelt zich af in de omgeving van Hasselt, maar wijkt ook uit naar het buitenland, namelijk Parijs.

Commissaris Esther Kreif en haar collega, de eigenzinnige flapuit Ilona Berkochek, vormen samen een hecht team. Zij worden ingezet om de brutale moord op een Thaise vrouw te onderzoeken. Tijdens hun zoektocht naar de moordenaar worden ze geconfronteerd met de familieleden en de vriendenkring van de vrouw en de daarbij horende intriges. Al snel blijkt dat dit geen makkelijke klus zal worden. De confrontatie tussen de Oosterse en de Westerse wereld, het verleden en het heden lopen als een web door elkaar. Om de zaak helemaal te kunnen doorgronden moeten commissaris Kreif en inspecteur Berkochek samenwerken met hun collega’s in Parijs. Want ook daar ligt een stukje van de oplossing. Onder druk van de burgemeester en de hoofdcommissaris worstelen beide dames zich door intriges, verklaringen en beschuldigingen om tot een verbijsterende ontknoping te komen.

De Kanaalkom is een spannend, vlot lezend boek waarin de verschillende personages ervoor zorgen dat je geboeid blijft verder lezen. Door de grappige en gevatte uitspraken van inspecteur Berkochek loopt er ook een vrolijke noot door dit toch wel intrigerende verhaal.

Uitgeverij Free Musketeers, 2011, 239 blz.

Dominique Coppé

Biografie Jeannette Mimi Funk