Hilde Vandermeeren: De toeschouwers

De toeschouwer Hilde vanderrmeeren

Hilde Vandermeeren is met ‘De toeschouwers’ aan haar tweede literaire thriller toe.

Een boek met 63 hoofdstukken voor 300 bladzijden is ideaal voor op het nachtkastje. Dat denk je misschien als je het boek vluchtig doorbladert. Let echter op, want na enkele bladzijden word je zo opgeslorpt door het verhaal dat je verder leest. En verder wil lezen en verder wil lezen en plots merkt dat de uren voorbij vlogen.

Mede door de korte hoofdstukken, soms mysterieus, vaak met een cliffhanger als slot, wil je meer weten, wil je de beweegredenen van de personages, met hun kleine, menselijke kantjes kennen. Het zijn beslist boeiende en menselijke personages ook, die elk wel iets te verbergen hebben.

Vandermeeren neemt je mee in een rollercoaster die je in een hels ritme door het verhaal jaagt. Nog niet bekomen van de ene emotie of daar volgt al een nieuwe spannende ontwikkeling. En toch wordt er niet overdreven, nooit is het verhaal verwarrend want de auteur houdt de touwtjes strak in de hand. Tenslotte is het voor een lezer ook altijd leuk het gevoel te hebben dat je meer weet dan de politie. Ook dat krijg je in deze roman mee. Alhoewel… maar daarvoor zal je de roman moeten lezen.

Uitgeverij Q Amsterdam – 2014 – 300 blz

Biografie Hilde Vandermeeren