Categoriearchief: VVMA Leden

Auteur: Alexander Olbrechts

Olbrechts_smAlexander Olbrechts is medisch laboratoriumtechnoloog van opleiding en werkt sinds 2009 in een van de grootste bloedbanklaboratoria van België. Zijn wetenschappelijke achtergrond neemt hij graag in zijn verhalen op. Naast zijn laborantentaken in het UZ Gasthuisberg te Leuven is hij ook reeds enkele jaren muziekredacteur bij het digitale magazine metalfans.be.
Zijn passie voor verhalen is steeds een drijfveer in het schrijven geweest. Alles startte met de grote liefde voor verhalen uit het sciencefiction- en fantasygenre. Begeesterd door grote namen, met Robert Jordan (R.I.P.) als belangrijkste, trekt Alexander de verhalende stijl van deze genres die met veel oog voor detail worden geschreven in zijn werk ‘Gevlinderd’ door. Verhalen, of ze nu verwerkt worden tot films, series, games of boeken, hebben hem altijd al gefascineerd. Een verhaal moet iets met de lezer doen: beroeren en raken in de goede of de slechte zin.

Website

Bibliografie

  • Gevlinderd – Uitgeverij Brave New Books (2020) – Uitgeverij boekboek.be (e-boek)

Auteur: Aloka Liefrink

liefrink2Aloka Liefrink (1979) werd geboren in Kerala, Zuid-India. Daarna werd ze geadopteerd door een Belgisch Nederlands echtpaar. Ze groeide op in Vlaanderen en kreeg de passie voor het schrijven mee via de ‘adoptiegenen’ van haar vader. Die was naast hoofdredacteur–vertaler ook auteur van jeugdboeken bij Standaard uitgeverij. Tijdens haar middelbare studies deed ze vaak mee aan gedichten- en verhalenwedstrijden waarmee ze prijzen won. Pas toen ze 26 was – en ver na het zware verlies van haar adoptievader – schreef Liefrink haar levensverhaal neer, en kwam tot de ontdekking dat het niet bij enkele A4tjes bleef. Een proeflezeres, die het met veel enthousiasme las, motiveerde haar dit te laten lezen door een uitgever. Om het boek iets minder persoonlijk te maken, kleurde Liefrink het verhaal nauwkeurig in met een fictief randje. Zo ontstond de roman ‘Verweesd’, die in 2010 werd uitgegeven. Daarna specialiseerde ze zich in psychologische thrillers. Sinds 2016 woont Liefrink in Nederland.

Bibliografie

Thrillers

  • Fotomodel gezocht  (Young adultthriller) –  Uitgeverij PMA (2011)
  • De passiecoach – Uitgeverij Aspekt (2012)
  • Avondmasker – Uitgeverij Aspekt (2013)
  • Onderhuids (samen met Luc Deflo) – Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts (2014)
  • De voyeur  – Uitgeverij Houtekiet (2016)
  • Solovlucht – Uitgeverij Finton (2019) – verschijnt binnenkort

Auteur: Anja Feliers

feliers_anjaAnja Feliers is geboren op 31 augustus 1971 in Bilzen (Limburg). Ze groeide op in het dorpje Rekem (Lanaken). Daar woonde ze samen met haar vader en haar moeder, haar zes jaar oudere broer en met haar bomma en bompa.
Als kind vond je Anja meestal spelend op straat terug. Samen met haar vrienden bouwde ze hutten, speelde ze voetbal, zocht ze naar salamanders, raapte ze kastanjes… Als ze maar buiten kon zijn!
Op zevenjarige leeftijd ontdekte Anja de magie van boeken. Tijdens een week ziek-zijn bracht haar broer voor haar een stapel boeken mee uit de bib. Een wereld ging open. Sindsdien bezocht ze de bib wanneer die maar open was om haar portie leesvoer op peil te houden. Toen Anja elf werd stierf haar moeder aan een gemene ziekte. Een periode van grote eenzaamheid was het gevolg. Anja maakte een belofte aan zichzelf dat ze ooit een boek zou schrijven over het verlies van haar moeder.Op eenentwintigjarige leeftijd vond Anja dat het tijd was om de belofte die ze gedaan had, waar te maken. Ze schreef een boek over het verlies van haar moeder dat bestemd was voor de kinderen die zij ooit nog zou hebben. Nadat het boek jarenlang in de kast bleef liggen, ging Anja ging opnieuw aan het werk en maakte van het boek een fictief verhaal. Het werd uiteindelijk ‘Donkere kamers’ (2010).
Anja woont nog steeds in Eigenbilzen en schrijft op nu haar schrijfzoldertje spannende thrillers rond de psychologe Kathleen Verlinden.

Web: www.anjafeliers.com

Bibliografie

  • Donkere kamers, Uitgeverij Manteau jeugd, 2010

Thrillers

  • Verleid me, Uitgeverij Manteau, 2010 – Lannoo, 2014

In de Kathleen Verlinden reeks:

  • Hou van mij  – Uitgeverij Manteau (2011) – Uitgeverij Lannoo (2015) –  Uitgeverij Van Halewyck (2019)
  • Laat me los – Uitgeverij Manteau (2012) – Uitgeverij Lannoo, (2015, 2017) – – Uitgeverij Van Halewyck (2019)
  • Vergeet mij niet – Uitgeverij Lannoo (2013) – Uitgeverij Lannoo (2016 – herwerkte editie)
  • Vergeef me  – Uitgeverij Lannoo (2014, 2016) – – Uitgeverij Van Halewyck (2019)
  • Zuur – Uitgeverij Lannoo (2015) – – Uitgeverij Van Halewyck (2019)
  • Kwijt – Uitgeverij Lannoo (2016) – – Uitgeverij Van Halewyck (2019)
  • Lady killers – Uitgeverij Lannoo (2017) – Uitgeverij Van Halewyck (2019)
  • Femme Fatale – Uitgeverij Lannoo (2017) – – Uitgeverij Van Halewyck (2019)
  • Het perfecte meisje – Uitgeverij Lannoo (2018) – Uitgeverij Van Halewyck (2019)
  • Wat hij mij zei – Uitgeverij Van Halewyck (2019)
  • Gebrokeb glas – Uitgeverij Van Halewyck (2019)
  • Huid tegen huid – Uitgeverij pelckmans / Van Halewyck (2020)

Auteur: Ann Van Loock

Van_LoockAnn Van Loock (°1969) is leerkracht en scenarioschrijfster. De nodige spanning creëren is haar niet vreemd: of het nu gaat om toetsen opstellen voor de leerlingen in haar klas, scenario’s uitwerken voor Vlaamse topreeksen als Flikken, een theaterstuk creëren of thrillers schrijven.
Ze schreef in de periode 2004-2012 een aantal boeken samen met Marc Sluszny. Hun eerste boek ‘Code zwart’ werd genomineerd voor de Hercule Poirotprijs 2004 en hun tweede boek ‘De Witte salamander’ voor de Diamanten Kogel 2005.

Bibliografie

Van Loock & Sluszny

  • Code Zwart – Uitgeverij Orega (2004)
  • De Witte Salamander – Uitgeverij Orega (2005)
  • En Garde – Uitgeverij Orega (2006)
  • De Bende – Uitgeverij Orega (2007)
  • Amulet – Uitgeverij Vrijdag (2009)
  • Het Mysterie van de Britannic – Uitgeverij Les iles (2012)

Auteur: Axel Bouts

boutsAxel Bouts (°1938), pseudoniem van Jan Verhenne, is een Vlaamse auteur en civiel ingenieur. Martin en Martins, de roman waarmee hij in 1981 debuteerde, is trouwens in de wereld van het zakenleven en het management gesitueerd. Hij publiceerde meer dan twintig prozawerken: novellen, psychosociale, psychologische en misdaadromans. Centrale thema’s in zijn werk zijn het menselijk tekort, de individuele schuldvraag en waardebeleving. Schrijven heeft voor Bouts een onomwonden existentiële dimensie, verpakt in traditionele, zeer herkenbare en toegankelijke verhalen, ondersteund door een weloverwogen en functionele structuur. Bouts is de geestelijke vader van politie-inspecteur Toets.

Bibliografie

Misdaad

  • Wolven (1988)
  • Het paradigma (1991)
  • Rosé de Provence (1992)
  • Residence Elckerlyc (1996)
  • Nieuwe maan (2001)
  • Elektrocutie (2003)