Auteur: Bert Bergs

bertbergs_campusBert Bergs werd kort na de wapenstilstand in 1945 geboren in Oostende onder zijn echte naam, Robert Vandenberghe. Hij studeerde natuurkunde aan de toenmalige RUG en werd uiteindelijk hoogleraar aan de Universiteit Gent. In 2008 ging hij met pensioen, doch bleef nog enige jaren vrijwillig wetenschappelijk onderzoek verrichten. Nadat hij eind 2011 ook zijn wetenschappelijk carrière vaarwel had gezegd, zocht hij nieuwe uitdagingen, onder meer in het schrijven van fictieverhalen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn voorkeur ging naar thrillers en misdaadromans, waarvan het onderwerp inhoudelijk en structureel het meest aanleunt bij het wetenschappelijk denken. In 2012 zette hij als Bert Bergs zijn eerste stappen in de schrijverswereld met Het duivelse recept, dat in mei 2013 verscheen.

Zijn verhalen gaan altijd uit van een professor aan de Universiteit Gent, die in zijn beroepsactiviteiten ongewild in een gevaarlijke situatie terecht komt en overlijdt. Een terugkerende personage is de freelance journalist, Marc Ackein, die het intrigerend gebeuren steeds een goede afloop moet bezorgen. In ‘30 dagen‘ ontmoet hij zijn jeugdvriendin Sara Vits, hoofdinspecteur bij de Gentse recherche. Vanaf dan werken zij samen.

Lukas De Vos schreef: Hij heeft de kracht van het vertellen, de snedigheid van een scenarist, en de rationaliteit van een wetenschapper.

www.bertbergs.be

Bibliografie